فرشاد رضائی نامدار، روان درمانگر و مدرس دانشگاه

وسواس در مهاجرت

وسواس در مهاجرت

0

وسواس در مهاجرت

وسواس در مهاجرت : رابطه بین وسواس و مهاجرت پیچیده است و عوامل متعددی می‌توانند در آن نقش داشته باشند.

وسواس در مهاجرت
وسواس در مهاجرت

برخی از عواملی که می‌توانند خطر ابتلا به وسواس فکری-اجباری را در مهاجران افزایش دهند عبارتند از :

  • استرس: مهاجرت می‌تواند یک تجربه بسیار پراسترس باشد. این استرس می‌تواند منجر به تشدید علائم وسواس فکری-اجباری در افرادی شود که قبلاً این اختلال را داشته‌اند یا آن را در آنها ایجاد کند.
  • تروما: بسیاری از مهاجران قبل یا حین مهاجرت تجربیات تروماتیکی مانند جنگ، خشونت یا آوارگی را تجربه می‌کنند. این تجربیات می‌تواند منجر به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و سایر مشکلات سلامت روان شود که می‌تواند خطر ابتلا به وسواس فکری-اجباری را افزایش دهد.
  • تغییر فرهنگی: هنجارها و انتظارات مربوط به افکار و رفتار در فرهنگ‌های مختلف می‌تواند بسیار متفاوت باشد. این امر می‌تواند برای مهاجران، به‌ویژه آن‌هایی که از جوامع محافظه‌کارتر می‌آیند، دشوار باشد و منجر به اضطراب و وسواس فکری-اجباری شود.
  • مشکلات زبانی: مهاجران ممکن است در برقراری ارتباط در مورد افکار و احساسات خود به دلیل مشکلات زبانی دچار مشکل شوند. این امر می‌تواند منجر به سوء تفاهم و انزوا شود که می‌تواند علائم وسواس فکری-اجباری را بدتر کند.
  • جدایی از عزیزان: جدایی از عزیزان می‌تواند منجر به احساس تنهایی و انزوا شود که می‌تواند به اضطراب و وسواس فکری-اجباری منجر شود.
  • تبعیض: مهاجران ممکن است در کشور جدید خود با تبعیض روبرو شوند که می‌تواند منجر به احساس شرم، عزت نفس پایین و مشکلات سلامت روان شود که می‌تواند خطر ابتلا به وسواس فکری-اجباری را افزایش دهد.

مواردی که بایستی پیرامون وسواس در مهاجرت به آنها توجه داشت :

  • رابطه بین وسواس و مهاجرت پیچیده است و عوامل متعددی می‌توانند در آن نقش داشته باشند.
  • تجربه هر فرد متفاوت است و هیچ پاسخ واحدی برای این سوال وجود ندارد که مهاجرت چگونه بر وسواس فکری-اجباری تأثیر می‌گذارد.
  • راه‌های زیادی برای مدیریت علائم وسواس فکری-اجباری وجود دارد، از جمله روان درمانی فردی، روان درمانی گروهی، دارو درمانی توسط روانپزشک، ECT و…
وسواس در مهاجرت
وسواس در مهاجرت
چند نکته مهم پیرامون درمان وسواس در مهاجرت :
  • وسواس اختلالیست اضطرابی، بنابراین شرایط دشوار و غیر قابل پیش بینی در دوران مهاجرت می تواند موجب شدت یافتن علائم در فرد شود.
  • از آن جایی که افراد وسواسی شرم بالایی را به جهت مشکلات روانشناختی خود تجربه می کنند، همواره در تلاشند که آن را از دید دیگران مخفی نگه دارند. همین تلاش بر پنهان کاری از عوامل فشار روانی بر بیماران وسواسی در دوران مهاجرت می باشد.
  • بسیاری از مهاجران وسواسی، بعضا در شرایطی قرار میگیرند که در کشور میزبان استاندارد های نظافت و بهداشت حتی پایین تر از نرم و هنجار در کشور مبدا می باشد. برای مثال طهارت با آب در کشور ایران پس از رفتن به سرویس بهداشتی پدیده ایست نرمال نه وسواس گونه. اما ما با کشور هایی مواجه میشویم که چنین شستشویی با آب به هیچ عنوان نرمال نیست و حتی از نظر آنها عجیب است. حال شما میزان فشار روانی که به فرد وسواسی وارد می شود را تصور کنید.
  • طبق پژوهش ها بهترین گزینه ها برای درمان اختلال وسواس اجبار، درمان های شناختی رفتاری، دارو درمانی یا ترکیبی از دو مورد ذکر شده هست. بنا بر نکات ذکر شده پیشنهاد می شود در قدم اول به دنبال بهره مندی از درمان های فوق باشید.
مطالعه ی مطلب زیر نیز برای وسواس در مهاجرت پیشنهاد می شود:

روان درمانی مهاجران

Leave A Reply

Your email address will not be published.

پنج + 9 =

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم